Copyright © TravelAmerica.dk 2010-2014. Links | Vilkår og betingelser

Share on Facebook
Share on Twitter
Share via e-mail
Share on Delicious
Share on Digg
Share on Google Bookmarks
Share on LiveJournal
Share on Newsvine
Share on Reddit
Share on Stumble Upon

TravelAmerica.dk        British Airways     Hotels.com       Skyscanner.dk        Accorhotels.com     Hotelscombined.com      Booking.com     Agoda.com

Home
Indrejse i USA, ESTA og Secure Flight

Vigtige ting at huske inden afrejse til USA


Inden afrejse til USA er der mange ting du skal huske på. Slukke for kaffemaskinen, vande blomster, lukke katten ud, og meget meget mere. Men det er nogle helt afgørende ting du skal huske inden du tager i lufthavnen og når du kommer i lufthavnen.


Vigtigt at huske inden turen går til USA!


Dit pas

Din bagage

Din indcheckning

Din booking og adressen på første overnatning i USA

Din indrejsetilladelse (ESTA)


Pas til USA

Dit pas skal være gyldigt under hele dit ophold i USA. Hvis du er dansk statsborger og har et dansk pas, kan du være i USA i optil 90 dage, såfremt du kun holder ferie. Du må ikke arbejde eller studere i USA i perioden. Skal du være i USA i mere end 90 dage, eller arbejde/studere, skal du have et visum til USA.


Husk det korrekte navn på billetten når du rejser til USA.

Navn på flybillet til USA

Det navn der står i dit pas, er det navn der skal stå på din flybillet til USA.  

Eks.:

Jens Sæby Hansen, vil i langt de fleste tilfælde være skrevet således på flybilletten: HANSEN/JENS SAEBY MR, eller HANSEN/JENS S MR.

Fornavn og efternavn skal altid skrives fuldt ud. Mellemnavn kan forkortes til 1 forbogstav, hvis det er et meget langt mellemnavn.

Var navnet derimod med bindestreg ex. Jens Sæby-Hansen, skrives det således SAEBYHANSEN/JENS MR. Dvs. bindestreg ”-”, bruges ikke på flybilletter. Navnet skrives ud i ét.

Er navnet endnu længere f.eks. Marianne Holm Sæby-Hansen, skrives det således SAEBYHANSEN/MARIANNE HOLM MRS, eller SAEBYHANSEN/MARIANNE H MRS.


Bemærk også at Æ, Ø, Å ikke skrives på flybilletter. De omskives og ser således ud:

Æ = AE

Ø = OE

Å = AA


Er du i tvivl om hvorledes dit navn skal skrives på flybilletten, skal du tage spørge dit rejsebureau eller flyselskab.

(TIP, se hvordan dit navn står skrevet i den maskinlæsbare del af dit pas, der befinder sig i bunden af billedsiden i passet).


Fejl i navnet på flybillet

Er der fejl i navnet på din flybillet, skal du omgående tage kontakt til det rejsebureau/flyselskab hvor du har købt billetten. Nogle flyselskaber tillader ikke navneændring på flybilletter, og et forkert navn kan derfor havde store økonomiske konsekvenser.


Bagage til USA

Lås helst ikke din bagage på rejsen til USA. Ved rejser til, fra eller via USA bør du kun låse din bagage med en såkaldt TSA-lås, som er godkendt af myndighederne i USA. En TSA-lås er lavet på en sådan måde, at myndighederne i de amerikanske lufthavne, kan låse dem op, uden at ødelægge låsen, eller i værste fald selve kufferten. De amerikanske myndigheder har ret til at se indholdet i din bagage.

Læs mere om bagage her


Indcheckning

Husk at checke ind i god tid. Ved langt de fleste flyselskaber kan du checke ind online inden rejsen går til USA. Vil du hellere checke ind i lufthavnen, kan dette også lade sig gøre. Det er vigtigt at møde op i god tid, ved ind check i lufthaven. Tiderne for ind check til USA er forskellige fra flyselskab til flyselskab, men vil typisk være 2-3 timer før afgang. Husk at kontrollere check-ind tiden ved dit flyselskab eller rejsebureau.  


Husk at printe en udskrift af den billet, som du har modtaget via e-mail (eller pr. post fra dit rejsebureau). Behold udskriften under hele rejsen. Skulle udskriften af flybilletten være blevet væk inden du skal rejse hjem fra USA, kan det være en god idé at have en kopi liggende på din e-mail, f.eks. en hotmail, som du altid kan logge på, og så printe billetten igen.Adressen på første overnatning i USA

Du skal angive adressen for din første overnatning i USA senest ved check-in. Disse oplysninger kan indtastes på de fleste flyselskabers hjemmesider. Gør du det på forhånd sparer du tid i lufthavnen.

 

ESTA  - Din indrejsetilladelse til USA

Oplysningerne i din booking – navn (inkl. mellemnavn), køn og fødselsdato – skal være de samme, som er angivet i dit pas.


Danmark er omfattet af Visa Waiver Program, som betyder, at du ikke skal bruge et visum for indrejse i USA, men der kræves en indrejsetilladelse, kaldet ESTA. Også transitpassagerer via USA skal have en indrejsetilladelse.


Efter 12. januar 2009 er det et krav, at alle danske statsborgere, der rejser til USA ansøge om ESTA (Electronic System for Travel Authorization). ESTA er en obligatorisk “rejsetilladelse”. Det er ikke et egentligt U.S. visum. ESTA-kravet gælder for rejsende, der rejser ind i USA ad luftvejen eller ad søvejen. ESTA ansøgere skal også besidde et gyldigt, maskinlæsbart dansk pas. Danske rejsende uden en godkendt ESTA rejseautorisation eller et gyldigt U.S. Visitor Visa vil blive nægtet boarding på alle fly til USA. Lad det ikke ske for dig! Den amerikanske regering anbefaler at alle danske ansøgere ansøger om ESTA mindst 72 timer, inden de rejser til USA


Ansøgning om indrejsetilladelse - ESTA skal foretages senest 72 timer før afrejse via ESTA-hjemmesiden. I langt de fleste tilfælde behandles ansøgningen med det samme, og du får svar online inden for få sekunder, men det kan også tage længere tid. Det kan kun anbefales, at du ansøger om ESTA i god tid inden afrejsen.


Det er passagerernes eget ansvar at ansøge om og erhverve et ESTA. Udfyld ansøgningen omhyggeligt, så alle pasoplysninger er korrekte.


Er du i tvivl kontakt da dit rejsebureau.


Ved check-in kontrolleres det, at du har et godkendt ESTA ud fra de oplysninger, som aflæses elektronisk fra passet.  Husk, at uden et visum eller et godkendt ESTA, får du ikke lov til at komme ombord på flyet til USA.


Et godkendt ESTA gælder i to år og til flere indrejser til USA. Hvis du fornyer dit pas, skal du ansøge om ESTA igen. ESTA ansøgningen koster USD $ 14,-.


Når du kommer til USA

Ved ankomst til USA skal alle passagerer, have scannet deres fingeraftryk, samt fotograferes ved ankomsten.

Vigtige ting at huske inden afrejsen til USA

Inden afrejse til USA