Copyright © TravelAmerica.dk 2010-2014. Links | Vilkår og betingelser

Share on Facebook
Share on Twitter
Share via e-mail
Share on Delicious
Share on Digg
Share on Google Bookmarks
Share on LiveJournal
Share on Newsvine
Share on Reddit
Share on Stumble Upon

TravelAmerica.dk        British Airways     Hotels.com       Skyscanner.dk        Accorhotels.com     Hotelscombined.com      Booking.com     Agoda.com

Home

Indtil for få år siden tillod de fleste flyselskaber at man kunne med bringe 2 stykker indtjekket bagage på rejsen til USA. De dage er overe, så forvent kun at kunne medbringe ét stykke indtjekket bagage af ca. 23 kg. Plus et stykke håndbagage på 5 – 10 kg.

Vægt og størrelse variere fra selskab til selskab, så tjek altid bagagereglerne på flyselskabernes hjemmesider.


Skulle det ske at man shopper så meget under opholdet i USA, at man ikke kan have alle indkøbene i kufferten, kan man evt. købe en ekstra kuffert eller sportstaske. Som udgangspunkt tager flyselskaberne omkring $ 50.- for et ekstra stykke indtjekket bagage.


Planlægger man at medbringe en golfbag til USA, vil denne generelt set også tælle som et ekstra stykke bagage, og man vil derfor skulle betale ekstra for denne. Mht. golfbags er det også vigtigt, at man oplyser flyselskabet eller rejsebureauet om, at man agter at medbringe en sådan.

Huskeliste til din USA-rejse - print og kryds af


Indenrigsflyvning i USA

Når du flyver indenrigs i USA på din oversøiske flybillet (Danmark – USA) er bagagen på indenrigsstrækningerne som oftest inkluderet. Men vær opmærksom på at når du flyver indenrigs i USA, på en særskilt/separat flybillet, vil det hos de fleste flyselskaber koste $50.- pr. stykke indtjekket bagage.

Størrelse på bagage til USA

Reglerne for størrelse af bagagen til USA varierer fra flyselskab til flyselskab.

Men ved f.eks. SAS, Lufthansa og Delta Airlines gælder det at bagagen må have et total mål på 158 cm.

Dvs. længde + højde + brede ikke må være mere end 158 cm.

Det kunne eksempelvis være 70 cm lang + 40 cm høj + 48 cm bred.

Et selskab som British Airways har andre regler, hvor det totale mål er 208 cm.


Er du i tvivl så tjek de forskellige bagageregler på flyselskabernes hjemmesider.

Hvor meget bagage må jeg have med til USA?

Tag så lidt med som mulig. Du kommer alligevel til at købe en masse i USA.

Bagage til USA

Håndbagage til USA

Flyselskaberne har forskellige regler for hånd-bagage. Reglerne for håndbagagens størrelse og vægt varierer en del, men det kan generelt kun anbefales at medbringe så lidt håndbagage som muligt.


Her finder du nogle eksempler på hånd-bagagestørrelser til USA:


SAS: 50 x 40 x 25 cm og 8 kg.

KLM: 55 x 35 x 23 cm og 12 kg.

Lufthansa: 55x40x20 cm og 8 kg.

Icelandair: 6 kilo og summen af de tre mål ikke over 115 cm.


Hvad er det ikke tilladt at have med i håndbagagen til USA?Hvilke fødevarer må medbringes til USA?

Lad være med at medbringe fødevare. I forbindelse med indrejsen til USA skal man udfylde en toldformular, og her skal det oplyses hvis man medbringer fødevare. Krydser man af på denne formular at man medbringer fødevare, er det så godt som sikkert at man bliver hevet til side i tolden, og at al bagage bliver grundigt undersøgt, hvilket kan tage lang tid. Vælger man at medbringe fødevare og ikke skriver det på formularen, og man så bliver opdaget kan man risikere en betragtelig bøde, og evt. ekstra kontrol ved senere rejser til USA.


Frugt og kødprodukter – heriblandt leverpostej og rullepølse – må ikke medbringes til USA. Det skal dog siges at rugbrød faktisk er tilladt at medbringe til USA. En pose slik eller to, vil næppe være årsag til problemer og kan godt medbringes, men produkter som kød og frugt skal man ikke medbringe.

Læs evt. mere om reglerne på den amerikanske ambassades i Københavns hjemmeside.

Embassy of the United States Copenhagen.

Kuffert til  USA-rejse

Har du brug for en ny kuffert til rejsen til USA? Der findes mange forhandlere af gode kvalitets kufferter og tasker online.

TravelAmerica.dk har her fundet et par af dem, besøg f.eks.:Hos Kop & Kande kan du købe en billig bagagevægt /  kuffertvægt fra OBH Nordic, der nærmest er uundværlig på rejsen til USA. Køb den her

Husk at rejser du til USA, for dér at skifte til et indenrigsfly eller et fly til Canada, skal du I dette tilfælde altid afhente din bagage, når du skifter fly og checke den ind igen ved en bagageskranke.


Golfudstyr til USA

Planlægger man at medbringe en golfbag til USA, vil denne generelt set også tælle som et ekstra stykke bagage, og man vil derfor skulle betale ekstra for denne. Mht. golfbags er det også vigtigt, at man oplyser flyselskabet eller rejsebureauet om, at man agter at medbringe e sådan.


Mærkning af bagage

Husk påsætte navnemærker på din bagage. Skriv dit navn og hjemadresse både udenpå og indeni bagagen. I tilfælde af din bagage bliver væk i en lufthavn, er der større chance for at få den igen, jo flere steder du har skrevet dine kontaktoplysninger.

Husk at fjerne alle gamle bagagemærker, fra tidligere rejser.


Lås ikke din bagage til USA

Du må ikke låse din bagage på rejser til eller fra USA. De amerikanske myndigheder vil have mulighed for at åbne og undersøge din bagage - når som helst. Låser du alligevel din bagage, risikere du at myndighederne ødelægger låsen.

Bortkommen/beskadiget bagage

Hvis din bagage forsvinder eller bliver beskadiget under rejsen, skal du altid henvende dig til personalet i lufthavnen, inden lufthavnen forlades. Sørg af skriftlig dokumentation for skader, til senere brug ved henvendelse til din rejseforsikring.

Særligt vedr. væsker i håndbagagen til USA

Væsker ved rejser til USA*

Direkte fra København til USA:

Ved flyvninger direkte til USA med SAS eller Delta Air Lines kan toldfrie varer (spiritus, parfume og andre væsker), der er købt i Københavns Lufthavn medbringes om bord på flyet. I Tax-Free butikkerne udleveres varerne i en forseglet pose med kvittering, og det er vigtigt, at denne pose forbliver forseglet.


Til USA via en anden lufthavn i EU:

Hvis du rejser fra København til USA via en anden lufthavn i EU, kan du risikere, at toldfrie varer (spiritus, parfume og andre væsker) bliver inddraget, selv om varerne udleveres og opbevares i en forseglet pose med kvittering. Forhør dig hos det pågældende flyselskab om reglerne.


Videre med fly efter ankomst til USA:

Ifølge de amerikanske regler er det ikke tilladt at medbringe toldfrie varer (spiritus, parfume og andre væsker) fra Europa ved transfer efter ankomst til en amerikansk lufthavn. Varerne kan i stedet anbringes i den bagage, der checkes ind på den videre flyforbindelse. Kontakt flyselskabet for nærmere oplysninger om reglerne i USA.


Er du i tvivl spørg hos flyselskaberne, eller din rejsearrangør.


*Kilde: Københavns Lufthavn

Håndbagage til USA

Regler for håndbagage på rejsen til USA 


Der findes næsten lige så mange regler for håndbagage, som  der findes flyselskaber. Travelamerica.dk har her samlet en oversigt over håndbagagereglerne, på nogle af de mest populære flyselskaber til USA.


Husk at du altid selv skal kunne løfte håndbagagen op på bagagehylden i kabinen.


Flyselskab          Max størrelse                  Max vægt

Air Berlin               55x40x20cm                       8 kg (10 kg med laptop)    

Air France             55x35x25cm                      12 kg

British Airways     56x45x25cm / 45x36x20   1 taske og 1 ”laptop”-taske 23kg pr. stk.  

KLM                       55x35x25cm                      12 kg

Lufthansa             55x40x23cm                       8 kg

Norwegian            55x40x23cm                      10 kg

SAS                      55x40x20cm                      10 kg


Når du skal rejse til USA, er det altid en god idé at tjekke flyselskabets regler for håndbagage, inden du rejser. Der er nemlig ingen garanti for, at reglerne er ens hos alle selskaber, og du risikerer at stå med for meget bagage.


Booking.com