Copyright © TravelAmerica.dk 2010-2014. Links | Vilkår og betingelser

Share on Facebook
Share on Twitter
Share via e-mail
Share on Delicious
Share on Digg
Share on Google Bookmarks
Share on LiveJournal
Share on Newsvine
Share on Reddit
Share on Stumble Upon

TravelAmerica.dk        British Airways     Hotels.com       Skyscanner.dk        Accorhotels.com     Hotelscombined.com      Booking.com     Agoda.com

Home
Billeje i USA

Leje af bil

Ud fra TravelAmerica.dk’s opfattelse skal USA opleves i bil. Det er den nemmeste måde at komme rundt i landet på, og også måden amerikanerne selv rejser på. Offentlig transport er ikke noget der er særligt udbredt, og i sær ikke i de tyndt befolkede områder. Når man skal leje bil er der nogle ting, man skal tage til overvejelse. Hvor meget skal man køre? Hvor skal man køre? Hvor mange skal der være plads til? Osv. osv. TravelAmerica.dk vil anbefale at man lejer bil ved et af de store udlejningsselskaber, f.eks. Hertz, AVIS el.lign. på den måde er man sikker på kvalitet og service.

Et alternativ til de store selskaber kunne evt. være Holiday Autos. Holiday Autos har ikke deres egne biler men finder de bedste priser hos Hertz, Budget, National, Alamo og Thrifty.

Holiday Autos bookingside er nem at finde ud af – besøg dem her, og vær sikker på at finde en god pris på din billeje i USA.

Holiday AutosHusk forsikringer

Noget der er særligt vigtigt, når man lejer bil i USA, er forsikringerne. Man skal forsikres mod alt. Punktum. Lejes bilen gennem et dansk rejsebureau, er alle forsikringer som udgangspunkt inkluderet, og det vil ikke være nødvendigt at tilkøbe yderligere forsikringer ved afhentning af bilen.


Lejes bilen via internettet, kan man være heldig at få en billigere pris end hos et rejsebureau. Men det er vigtigt at man så undersøger om forsikringerne er med i prisen, ellers risikere man at skal betale flere hundrede dollars for forsikringer ved afhentningen.

Det er altid en god idé at læse lejebetingelserne igennem, så man ved hvad der er inkluderet og hvad der ikke er. I lejebetingelserne kan man også læse om der er nogle restriktioner på lejemålet, f.eks. om man må køre til Mexico eller Canada i en bil lejet i USA. Undersøg også om der er selvrisiko på lejen. Selvrisiko bør så vidt undgås, da det vil være surt at skulle betale for små skader, som man måske er uden skyld i.


Husk at gå en tur rundt om udlejningsbilen og tjek den for buler og ridser – inden du køre fra udlejningskontoret. Vær sikker på at evt. buler og ridser bliver noteret, så der ikke senere bliver diskussioner om hvorvidt skaderne var der inden lejemålets påbegyndelse eller de er sket mens du har været lejer af bilen.


Størrelse og behov

Udlejningsfirmaerne har utallige modeller at byde på, men vurdere hvilken model der passer til netop jeres behov. Jeg vil sige at er man et par der skal køre rundt i 14 dage, er en almindelig midsize eller standard bil tilstrækkelig. Er man mere end 3 personer, skal man overveje en lidt større bil, hvor der både er plads til bagage og plads til at bagsædepassageren sider komfortabelt. Prismæssigt er der sjældent den store forskel, mellem de forskellige personbilmodeller.

Lad være med at leje en af de mindste modeller. De små og økonomiske modeller kan være smarte og praktiske i Danmark, men når man skal køre langt i USA er de ikke praktiske. Timevis af bjergkørsel, ørkenkørsel, motorvejskørsel er noget af det man kommer ud for, og derfor vil en bil med god motorkraft være at fortrække. De helt store modeller i 4 hjultrækker størrelsen, har den fordel at de har mere plads til passagerer og bagage, og samtidigt sidder man højere oppe i forhold til kørebanen, og har deraf et godt udsyn i trafikken.

De større modeller, samt nogle af de mere luksuriøse personbilmodeller, har gerne 8 cylinder motorer. Pga. de store motorer bruger de også markant mere benzin, end vi danskere kender det fra vores egne biler. Ved blandet kørsel skal man være forberedt på noget der ligner 10km/l. Men da benzin koster omkring det halve af i Danmark, skal man tage det som en oplevelse.

Vær opmærksom på at så godt som alle biler i USA har automatgear, også udlejningsbilerne. De fleste danskere er ikke vandt til automatgear, men man skal ikke være nervøs, det er meget nemmere at køre med automatgear end med manuelt gear. Se på automatgearet som en behagelig fordel, når man skal bruge mange timer i bilen.

Du kan her finde en masse gode råd der kan hjælpe dig til at få den bedste billeje til din rejse i USA

Billeje i USA

Tjek bilen igennem

Her finder du nogle tips, der kan være til stor hjælp ved afhentning af udlejningsbilen i USA.

For at sikre dig imod uventede efterbetalinger skal du som kunde sørge for at tjekke bilen godt igennem, når du henter den og igen når du afleverer den:Minimumsalder – tillæg for ung chauffør i USA

Vær opmærksom på at man skal være fyldt 21 år for at kunne leje en bil i USA. Men der er et ekstra tillæg, hvis lejeren er under 25 år. Dette tillæg kan variere fra stat til stat og mellem de forskellige bilmodeller.

Tillægget for ung under 25 år er typisk USD 15.- pr. dag for de mindre modeller. Øvrige modeller koster typisk USD 25.- pr. dag. Det er dog normalt ikke muligt for unge under 25 år at leje prestige/luksus modeller. Oftest er det ikke mulig at betale tillægget for unge under 25 år på forhånd – det skal betales lokalt ved afhentning af bilen i USA.

Tjek reglerne med biludlejningsselskabet inden du lejer bilen.


GPS eller ej

De fleste udlejningsbiler kan fås med GPS. GPS’en er et godt værktøj der gør navigeringen nemmere og nogle gange mindre stressfuldt. Udlejningsfirmaerne tager i de fleste tilfælde ekstra betaling for GPS, og skal man leje bil i mere en 14 dage, vil det tit være billigere selv at købe en.

Har man en GPS her hjemme i Danmark, kan man evt. få denne opdateret med kort over USA. Denne løsning kan dog være så dyr, at man med fordel købe en ny GPS i USA. Det er ikke utænkeligt at du kan finde en ganske udmærket GPS i f.eks. Walmart til omkring 50 – 70 dollars.

For mindre en 10 år siden var der næsten ingen privatpersoner der havde GPS navigation i bilen. I lige vel kunne man finde vej, uden det store besvær. Betragt en GPS som et hjælpemiddel og ikke som en nødvendighed.

Hvilket biludlejningsfirma skal jeg vælge i USA?

Hvad skal man være opmærksom på ved leje af bil i USA?

Opgradering

Ved afhentning af udlejningsbilen, kan man komme udfor at den bilmodel man har bestilt, ikke er tilgængelig. I så fald vil udlejningsselskabet forsøge at tilbyde noget lignende, og er man heldig giver de en opgradering til en større og måske dyrere model. Det er jo altid rart at få mere end det man har bestilt.

MEN vær nu helt sikker på at udlejningsfirmaet, ikke opkræver ekstra for opgraderingen. Det er sådan at når man først har skrevet under på noget i USA, så er det altså bindende og man hæfter for de beløb man har kvitteret for. Der er nu ingen grund til at frygte at udlejningsfirmaet vil snyde en. Jeg har selv 3 gange fået en gratis opgradering af bilen til en større model.


Læs om leje af motorhome i USA her