Copyright © TravelAmerica.dk 2010-2014. Links | Vilkår og betingelser

Share on Facebook
Share on Twitter
Share via e-mail
Share on Delicious
Share on Digg
Share on Google Bookmarks
Share on LiveJournal
Share on Newsvine
Share on Reddit
Share on Stumble Upon

TravelAmerica.dk        British Airways     Hotels.com       Skyscanner.dk        Accorhotels.com     Hotelscombined.com      Booking.com     Agoda.com

Home
Elk Horn Iowa

Elk Horn er en lille ”dansk” by i Iowa, USA.


Byen blev grundlagt af danske udvandrere i 1901. De første der bosatte sig i Elk Horn var Christian Jensen og hans hustru Marie i 1868. I dag har Elk Horn knap 700 indbyggere. I dag har Elk Horn har et image som "Denmark on the Prairie".


En traditionel dansk vindmølle blev i 1976 flyttet fra Nørre Snede til Elk Horn. Den omfangsrige flytning blev finanseret gennem donationer og indsamlinger, både i USA og Danmark.  Møllen er stadig funktionsdygtig. Den har klapper på vingerne og krøjer med vindrose.


I Elk Horn afholdes der en årlig "Tivoli Fest", hvor der bl.a. kåres årets konge og dronning, og hvor der serveres æbleskiver og medisterpølse i rigelige mængder.


Hvordan kommer man til Elk Horn?

Ja, hvordan i alverden kommer man nemmest til Elk Horn, der langt ude på den amerikanske prærie?

Hvis du vil rejse fra Danmark til Elk Horn, vil det nemmeste være at flyve til Omaha i Nebraska. Fra Omaha kan man så køre i udlejningsbil til Elk Horn. Det er en køretur på omkring 70 miles – ca. 110 km.

Du kan også flyve til Des Moines i Iowa. Herfra er der en lidt længere køretur på omkring 90 miles – ca. 140 kilometer.

Fra Danmark er der rimelig gode forbindelser til både Omaha og Des Moines. Fly med kun 1 stop kan f.eks. findes med SAS fra København via Chicago, til omkring kr. 6.500.- i 2015. Prisen afhænger naturligvis af, om man rejser i eller udenfor højsæsonen. Der kan også findes billigere priser hvis man f.eks. rejser med andre flyselskaber og tager en ekstra mellemlanding.


Billeje  

Gode priser på billeje i Omaha og Des Moines vil du altid kunne finde ved f.eks. Hertz biludlejning eller HolidayAutos.

 

Hotel i Elk Horn

Overnatning i Elk Horn kan ske på byens hotel/motel Tivoli Inn & Suites. Priserne kan findes f.eks. på Hotels.com, Booking.com eller Hotelscombined.dk

 
Flybilletter til USA

Flybilletter til Des Moines og Omaha kan du finde på Skyscanner.dkKimballton

Husk at besøge Kimballton – Elk Horns naboby

Når man alligevel er i Elk Horn, kan man med fordel også køre en lille tur forbi det lille samfund Kimballton. Kimballton blev som Elk Horn, også grundlagt hovedsageligt af danske indvandre i 1880’erne.


Det lille samfund er stolt af sine danske skikke, traditioner og etnicitet. Nogle lokale borgere skulle eftersigende stadig tale dansk med jævne mellemrum. Desuden findes der i Kimballton endnu traditioner med rødder i Danmark, såsom dansk folkedans. Og selvfølgelig æbleskiver som nydes året rundt.

Kimballton ligger også i staten Iowa, og ligger ca. 5 kilometer nord for Elk Horn. Byen har godt 300 indbyggere.

Elk Horn - en dansk by på prærien

 Danish Windmill Elk Horn, Iowa

Spise med Price i Elkhorn

Brødrene James og Adam Price har også besøgt Elk Horn i 2 tv-udsendelser i december 2014. Hvor der blev sat fokus på traditionel dansk julemad, kryderet med Brøderne Prices humor. Borgmesteren forsøger sig med hjemmelavet leverpostej, der smager temmelig meget af karamel, og på byens cafe serverer de medisterpølse med æbleskiver - til morgenmad... Så det er med en vis spænding at Brødrene Price inviterer Elk Horn til traditionel dansk julefrokost med sylte, sild og gammel ost.

Sendt på DR1 d. 10. december og 17. december 2014.


DR har lavet to andre flotte og meget seværdige tv-udsendelser om "Danmark på prærien" instrueret af Anders Birch og Jakob Vølver. Første udsendelse om Elk Horn blev vist på DR1 den 28. august 2013, og fulgt op af "Tilbage til Elk Horn" som blev vist den 17. marts 2014.


Andre danske medier har også skrevet nogle gode artikler om livet i Elk Horn.


Danskheden lever i Midtvesten. Kristlig Dagblad


En søndag i Elk Horn, Iowa. Jyllands Posten


Danskere på prærien spiser æbleskiver med medister til breakfast. Politiken

Danish Immigrant Museum Elk Horn Iowa