Copyright © TravelAmerica.dk 2010-2014. Links | Vilkår og betingelser

Share on Facebook
Share on Twitter
Share via e-mail
Share on Delicious
Share on Digg
Share on Google Bookmarks
Share on LiveJournal
Share on Newsvine
Share on Reddit
Share on Stumble Upon

TravelAmerica.dk        British Airways     Hotels.com       Skyscanner.dk        Accorhotels.com     Hotelscombined.com      Booking.com     Agoda.com

Home

GPS

Mange stiller spørgsmålet om hvordan finder man dog rundt? Amerikanernes måde at lave veje på er noget anderledes end vi kender det fra Danmark – ud fra deres tese om at alt skal være større. Men selv om vejene er større og trafikken nogle steder kan være kraftig, er det meget nemt at køre og finde rundt.

Er en GPS nødvendig? Både og… en GPS er et rigtig godt hjælpemiddel som naturligvis kan hjælpe en med at finde vej fra A til B, men den er også rigtig god, når det kommer til planlægningen, af dagen på farten. Det skal forstås på den måde at GPS’en kan vise en masse praktiske informationer, så som ankomsttid og den resterende distance.

Læs mere om GPS her


Kort

Men jeg vil også sige at man sagtens kan klare sig bare med et godt gammeldags kort – det gjorde alle jo trods alt indtil for ganske få år siden. Her kan Rand McNally Road Atlas uden tvivl anbefales. Rand McNally Road Atlas udkommer i en opdateret udgave hvert år og dækker alle USA’s stater og Canada.

Kortet kan købes på de fleste tankstationer og også I mange supermarkeder. Med dette kort i hånden er man absolut godt hjulpet. Det kan dog anbefales at anskaffe et bykort, hvis man skal køre meget rundt i de helt store byer. Det er også en god idé at besøge nogle af de lokale turistkontorer og forsynes sig med nogle af deres lokale kort.

Hvordan finder man nemmest vej rundt i USA? GPS eller kort?

Finde vej i USA

Bøger og planlægning

Inden man tager af sted bør man også sætte sig ind i, hvad man ønsker at se på rejsen, og hvad hovedformålet med rejsen er. Det kan ikke lade sig gøre at se hele USA på 2-3 uger. Det er umuligt. Man bør koncentrere sig om et afgrænset område eller bestemte stater. Det vil derfor være en god idé inden afrejse, at finde information i rejsebøger eller på internettet, om de forskellige steder og ting man ønsker at se og opleve.


Lav en liste over de ting der skal ses og opleves, og regn afstandene ud mellem de forskellige steder. F.eks. med Google Maps. På den måde vil man allerede i planlægningsfasen, kunne se om planen er realistisk, set ud fra den tid man har. Man kan køre omkring 700 kilometer på en dag, men så er det eneste man oplever stort set kun motorvej og tankstationer. Planlæg med korte afstande, hvor der er tid til at gøre stop og se ting undervejs.

Udvalgte rejsebøger og guides om USA


Rutevejledning

En del rejsebureauer kan tilbyde en kørselsvejledning på engelsk, når man køber en færdig arrangeret kør-selv-ferie. Kørselsvejledningerne beskriver vejen fra by til by, samt hvad der er at se på ruten. Disse vejledninger er gode, men bør dog evt. suppleres med GPS og kort.