Copyright © TravelAmerica.dk 2010-2014. Links | Vilkår og betingelser

Share on Facebook
Share on Twitter
Share via e-mail
Share on Delicious
Share on Digg
Share on Google Bookmarks
Share on LiveJournal
Share on Newsvine
Share on Reddit
Share on Stumble Upon

TravelAmerica.dk        British Airways     Hotels.com       Skyscanner.dk        Accorhotels.com     Hotelscombined.com      Booking.com     Agoda.com

Home
Indrejse i USA, ESTA og Secure Flight

ESTA

Der kræves ikke visum for danske statsborgere der ønsker at tage på ferie i USA. Dog har de amerikanske myndigheder indført et system for elektronisk forhåndsgodkendelse som kaldes ESTA - Electronic System for Travel Authorization. Denne formular udfyldes på internettet og koster 14 dollars og gælder i 2 år.

Prisen for ESTA er som nævnt 14 dollars og du må aldrig betale mere end dette beløb.


Pas på de mange ulovlige internetsider der tager ekstra betaling for ESTA.


ESTA formularen skal udfyldes med nogle få personlige informationer såsom, navn, fødselsdato, pasnummer mm. Med en godkendt formular kan man rejse til USA.

Har man ikke udfyldt denne formular, får man ganske enkelt ikke lov til, at stå ombord på flyet til USA. Men selv med en godkendt ESTA formular, er det stadig

myndighederne i immigrations-kontrollen, der afgør om du kan rejse ind i landet.


Du kan ansøge om ESTA online og det er ganske ukompliceret. ESTA - klik her


Den Amerikanske Ambassade i København


Huskeliste til din USA-rejse>>

Indrejse i USA. Hvad skal jeg huske inden jeg rejser til USA?

Indrejse i USA

Secure Flight

Udover ESTA formularen har de amerikanske myndigheder for nylig også indført et ”Secure Flight”program der gør at udover fuldt navn, skal flyreservationen også indeholde oplysning om køn og fødselsdato. Disse oplysninger skal derfor gives når du reservere eller køber din flybillet.


Secure Flight informationerne er:APIS (Advanced Passenger Information System)

En af de nyeste regler for rejser til USA er at alle luftfartselskaber af sikkerhedshensyn, skal indsamle oplysninger om alle passagerer og besætningsmedlemmer, der rejser til/fra og via USA. Oplysningerne er oftest:Du kan med fordel registrere dine APIS oplysninger på flyselskabets egen hjemmeside for at spare tid ved check-in i lufthavnen. Er du i tvivl – spørg din rejsearrangør.


Hos følgende flyselskaber kan du udfylde dine APIS oplysninger online:Ved andre flyselskaber kan du udfylde APIS-oplysningerne i forbindelse med check-in i lufthavnen.


VISUM?

Hvis du som dansk statsborger, skal på ferie- eller forretningsrejse i USA kan du som udgangspunkt frit rejse ind i USA uden visum og blive i landet i op til 90 dage. Dette er den såkaldte Visa Waiver ordning. Det kræver dog at du opfylder disse betingelser:Du har inden afrejse styr på disse 3 forskellige formularer:

  1. ESTA
  2. Secure Flight
  3. APIS


Første overnatning i USA

For at undgå besværligheder og mistænkeliggørelse anbefales det kraftigt du booker mindst en overnatning hjemmefra. På ESTA formularen skal du oplyse en adresse for dit ophold i USA – men det er ikke påkrævet på ESTA formularen. Bliver du spurgt at personalet ved paskontrollen vil det også lette ekspeditionen, hvis du – såfremt de spørger – kan fremvise dokumentation på hvor du skal bo første nat.


Formularer

I flyet på vej til USA skal man udfylde en toldformular der udleveres af flypersonalet. På denne formular skal man oplyse hvis man f.eks. medbringer fødevare eller store kontantbeløb. Toldformularen beholdes indtil, man er kommet igennem paskontrollen og frem til man forlader bagageudleveringsområdet i lufthavnen, her skal formularen afleveres til toldpersonalet. Formularen er på engelsk. Er du i tvivl om hvordan formularen skal udfyldes, kan du altid spørge flypersonalet.

ESTA

Sikkerhedskontrol

Ved ankomst til USA er nogle af de første personer man møder, de oftest meget autoritære Immigration Officers - paskontrollanter. Når man kommer frem til paskontrollen skal man være forberedt på at stå i kø (brug ventetiden på at finde pas, flybillet og toldformular frem), indtil man bliver kaldt hen til næste ledige skranke. Én person af gangen, med mindre man er i familie. Lad være med at gå frem til en skranke uden først at være blevet vinket frem, ellers kan man være sikker på at der bliver råbt meget bestemt, at man skal træde tilbage.


Ved skranken vises pas og evt. flybillet og toldformular. Vær forberedt på at få taget et elektronisk fingeraftryk, samt at de tager et billede af dig. Man vil ofte også blive stillet et par korte standard spørgsmål, om man har været i USA før, hvor længe man agter at blive, samt om hvor man skal bo under opholdet. Selv om personalet af fremtoning kan virke meget formelle afsluttes den korte kontrol altid med et stempel i passet, et kort smil og sætningen

”Welcome to America – enjoy your stay!”


PAS

Skal du forny dit pas eller have pas for første gang, skal du altid henvende dig personligt til et borgerservicecenter i din kommune. Det er dit eget ansvar at få bestilt pas i god tid inden din rejse. Du skal regne med minimum 14 dage for at få lavet et pas. Læs mere på borger.dk eller politi.dk


Krav om maskinlæsbare pas

Alle gyldige danske pas er maskinlæsbare, derfor skal du ikke skal have dit pas fornyet i forbindelse med rejser til USA. De amerikanske myndigheder stiller desuden krav om, at pas udstedt efter den 26. oktober 2006 skal være biometriske. Danske pas udstedt efter 1. august 2006 er biometriske.