Copyright © TravelAmerica.dk 2010-2014. Links | Vilkår og betingelser

Share on Facebook
Share on Twitter
Share via e-mail
Share on Delicious
Share on Digg
Share on Google Bookmarks
Share on LiveJournal
Share on Newsvine
Share on Reddit
Share on Stumble Upon

TravelAmerica.dk        British Airways     Hotels.com       Skyscanner.dk        Accorhotels.com     Hotelscombined.com      Booking.com     Agoda.com

Home

Cruise America Motorhomes

Team Benns Team Benns

Fdm-travel

My Planet

Apollo motorhomes America

Road Bear RV rental


Motorhome ferie i USA

Motorhome / Recreational Vehicle (RV)

Ferie i motorhome eller RV (Recreational Vehicle) som amerikanerne kalder dem, er en meget populær ferieform i USA. Motorhomes er det vi i Europa for det meste kalder en Autocamper. Forskellen er dog, at som med så meget andet i USA, er motorhomes ofte større end vores autocampere i Europa.

RV’s er mange gange store som busser og med en masse moderne bekvemmeligheder. At køre rundt i et motorhome er en udpræget amerikanske måde at holde ferie og cruise rundt i USA på.


Motorhomes kan lejes gennem mange danske rejsebureauer, eller direkte ved udlejningsfirmaer som f.eks. Cruise America, Road Bear eller Apollo Camper. Motorhomes i USA kan lejes i mange størrelser fra modeller til 2-3 personer til de helt store med plads til 7 personer. Kvaliteten og alderen af motorhomene kan variere fra udlejningsselskab til udlejningsselskab.  

Ferie i Motorhome

Ud i trafikken i et motorhome

Vælger du et af de store motorhomes f.eks. en såkaldt 30 feet’s - skal du være opmærksom at 30 fod svare til omkring 9 meter! Det er et meget langt og bredt køretøj.

For at kunne leje og køre et motorhome i USA eller Canada, skal du være fyldt 21 år og have et almindeligt dansk EU-kørekort. Det kan være en god ide at medbringe et internationalt kørekort. Læs mere her


Camping

Kan du lide camping i Danmark kan du sikkert også lide camping i USA. Mange sætter pris på friheden når men rejser rundt i et motorhome. Man har sin feriebolig med sig, skal kun pakke ud én gang og man kan selv lave mad.

I højsæsonen juni til august er det ofte en god idé at reservere campingpladserne i nationalparkerne og ved de store attraktioner på forhånd. USA’s største sammenslutning af campingpladser er KOA – Kampgrounds of America.

KOA har campingpladser over hele USA, og de er alle af god standard. Priserne variere fra campingplads til campingplads, for et motorhome med 2 voksne og 2 børn, bør prisen ligge på 50 til 90 dollar pr. nat. Det kan jo naturligvis være billigere udenfor højsæsonen.

Nationalparkernes campingpladser kan koste fra at være gratis til omkring 50 dollar pr. nat for et motorhome, og måske 7 – 20 dollar pr. nat for et telt. Priserne afhænger selvfølgelig hvor og hvornår du campere.

Under alle omstændigheder er det generelt billigere at bo på campingplads end på motel i USA.


En lille ulempe ved motorhome i USA

En lille ulempe ved camping i USA er, at de fleste campingpladser ligger uden for, eller i udkanten af byerne, så der er ikke så mange muligheder for udflugter i de store byer. Medmindre man tager motorhomet med sig ind i byen, hvilket kan være lidt af en udfordring. Det kan også være svært at finde parkering til et motorhome i en storby.


Pris for leje af motorhome i USA

Prisen for leje af et motorhome i USA, afhænger af sæson, længde af lejen, størrelse på motorhome, osv. Bestiller du I god tid – 8-10 månder før – kan prisen nogle gange være meget lav (ca. 500.- pr. dag).


Camping i amerikanske Nationalparker

Der er mange campingpladser og RV-parker i USA, mange af dem ligger i forbindelse med nationalparkerne og andre naturattraktioner.

Når man campere inde i de store nationalparker, har man bogstaveligt talt, USA’s vilde natur, lige udenfor døren. Rejser du ikke i et Motorhome, kan du stadig væk bruge campingpladserne, da mange af disse tilbyder små Cabins – hytter. Du kan også medbringe et telt, eller blot købe et billigt telt i et amerikansk supermarked som f.eks. Walmart.


I højsæsonen juni til august er det ofte en god idé at reservere campingpladserne i nationalparkerne på forhånd. Nationalparkernes campingpladser kan koste fra at være gratis, til omkring 50 dollar pr. nat for et motorhome, og måske 7 – 20 dollar pr. nat for et telt. Priserne afhænger selvfølgelig hvor og hvornår du campere.

USA’s største sammenslutning af campingpladser er KOA – Kampgrounds of America. http://koa.com/.

KOA har campingpladser over hele USA, og de er alle af god standard.

På ferie med børn i motorhome

Særligt er et motorhome praktisk for børnefamilier, da børnene hurtigt vender sig til ”det lille ferie-hus på hjul”. Det er også nemt at holde ind, når børnene bliver sultne, og desuden har man jo altid et toilet ved hånden. På campingpladserne er der plads til børnene kan lege, hvilket jo nogle gange være svært på et hotel.  

Tip: husk medbring bløde kuffeter eller sportstasker, da de er nemmere at pakke til side, end en hård kuffert.


Motorhome bruger også benzin

Der er masser af motor i et motorhome. Som standard kan du regne med at motorhomet har en stor V8 motor (8 cylindere), og nogle af de helt store motorhomes har V10 motor.

Det giver sig selv at disse maskiner med alt deres kraft, bruger en masse benzin. Regn med et brændstofforbrug på omkring 5 km/l. Så man skal huske at indregne en ikke ubetydelig udgift til benzin. Selv om prisen på benzin i USA er en del lavere end i Danmark, er priserne steget markant de seneste år.


Amerikanske tankstationer tager mod alle slags kreditkort. Bemærk, at ønsker du at betale med kontanter, skal der nogle gange betales inde på tankstationen inden du tanker.


Størrelse på motorhome i USA

Alt efter udlejningsfirma findes der flere modeller af motorhomes i USA. Det nok mest populære udlejningsfirma hos danskere og danske rejsebureauer er Cruise America.

Cruise America tilbyder flere modeller. Den mindste med plads til 2 voksne og måske ét barn og den største model med plads til 5 voksne og 2 børn.


Første overnatning i USA

Husk at ved de fleste motorhomeudlejningsselskaber, skal have haft mindst én overnatning i USA, inden du kan afhente dit motorhome. Det skylles at udlejnings-selskaberne vil have, at man er frisk og vel udhvilet ved afhentning af motorhomet.

Motorhome rejse i USA