Copyright © TravelAmerica.dk 2010-2014. Links | Vilkår og betingelser

Share on Facebook
Share on Twitter
Share via e-mail
Share on Delicious
Share on Digg
Share on Google Bookmarks
Share on LiveJournal
Share on Newsvine
Share on Reddit
Share on Stumble Upon

TravelAmerica.dk        British Airways     Hotels.com       Skyscanner.dk        Accorhotels.com     Hotelscombined.com      Booking.com     Agoda.com

Home

San Francisco

Symboliseret af den røde Golden Gate Bridge, er denne legendariske by i San Francisco Bay kendt for sine kvarterer, såsom Chinatown og den gamle hippieenklave Haight-Ashbury. San Francisco er en ideel by, for alle fra naturelskere til jetsetere. San Francisco er også udgangspunkt for ture til vingårdene i Napa Valley og de kolossale teknologivirksomheder i Silicon Valley.


Fly til San Francisco

Hoteller i San Francisco

Billeje i USA

Bagage på rejsen til USA


San Francisco

den hurtige storby med provinspræg

San Francisco er ingen typisk amerikansk by. Her blandes gammelt og nyt, USA og Europa. Byen er en smeltedigel af kulturer og mennesker. Her finder man det store kvarter med homoseksuelle og hippiekulturen. De store IT-virksomheder i Silicon Valley og de berømte vingårde i Napa Valley.

San Francisco ligger smukt på en halvø med det iskolde hav omkring byen. For en by, der ligger i det solrige, varme Californien, giver disse omstændigheder byen et meget specielt klima. Om sommeren kan her blive så varmt som på en varm dansk sommerdag, men i årets øvrige måneder er klimaet råt og fugtigt, og det minder mest om en dansk september- eller oktoberdag. Den mælkehvide tåge, der fra tid til anden dækker hele bugten og nedkøler byen, er også karakteristisk.


San Francisco har ikke alene et dramatisk klima, men byen er også ekstremt kuperet med stejle skrænter, der skråner brat ned mod havet. Her står alle biler parkeret med dækkene svunget ind over fortovskanten. Og det er virkelig vigtigt, at man ikke glemmer at trække håndbremsen. De gamle sporvogne tøffer op over de stejle bakker. De er blevet byens kendetegn sammen med verdens nok mest berømte bro, Golden Gate Bridge. San Francisco er dog ikke kun stejle bakker, her er også mere flade områder, hvor det er behageligt at gå til fods.

I Golden Gate Park, som ikke ligger lige ved broen, er der et drivhus med vækster fra hele verden, og hele parken har en vidunderlig duft af eukalyptus. Her ligger museerne side om side, og parken er perfekt til en picnic en stille aften, naturligvis forudsat at tågen ikke vælter ind over byen.

Selv om San Francisco er en storby med store mål, bor her kun 780.000 indbyggere. Grunden hertil er byens placering ved havet, der gør, at den ikke kan brede sig mere. Det giver byen dens varme, muntre stemning. San Francisco er en hurtig storby, der ligner en provinsby.


Kilde: Supersaver.dk

San Francisco

Kør-selv-ferie i Californien

San Francisco er virkelig imponerende, og nogle af byudsigterne du bydes på er verdenskendte. Du har sikkert set byens stejle bakker, kabelsporvogne og Golden Gate Bridges smukke beliggenhed på filmlærredet. Bakkerne er det som først og fremmest kendetegner byen. Velkendte vinområder som Sonoma og Napa Valley ligger bare en times kørsel nordpå. 17 Mile Drive er den dramatiske indledning på Californiens smukke kystvej. Hele delstaten er en samling af interessante seværdigheder, steder, mennesker, og desuden et helt fantastisk klima. Besøg Death Valley, Hollywood, Los Angeles, Palm Springs... Listen kan blive utrolig lang!

Vil du have frihed på din ferie - book din biludlejning hos Holiday Autos allerede i dag!


Turen går til Californien & Det Vestlige USA

Politikens Turen går til Californien & Det Vestlige USA

Oplev Californien med Turen Går Til

L.A. er solbrune surfere, kunst og cool shopping. I San Francisco står den på fest, farver og indtryk fra alle verdensdele. Susene i Disneyland og Las Vegas. Vandring i regnskovene ved Seattle. Det vestlige USA opfylder drømme - til hest i bjergene eller i åben bil fra Arizonas røde ørken til Malibus lækre bølger.

Bogen dækker San Francisco, Los Angeles, San Diego og Las Vegas samt udvalgte steder i Californien, Arizona, Colorado, Utah, Wyoming, South Dakota og Washington, herunder Seattle.


Politikens rejsebøger- køb dem hos CDON.COM


Flere rejsebøger om USA -  se dem her


Fakta om Califonien

Areal: 409,220 km2

Befolkning: 32,500,000

Hovedstad: Sacramento

Største by: Los Angeles

Lokal tid: 9 timer efter Danmark

Klima: Varme tørre somre langs kysten, varmere i ørkener og indlandet. Køligere langs den nordlige kyst og i bjergene. Vinter med snefald på bjergene inde i landet, mens den sydlige del af staten forbliver varm og solrig.

National Parker: Yosemite, Sequoia, Redwood, Lassen Volcanic, Kings Canyon, Joshua Tree, Death Valley og Canal Islands. 30 nationalparker og over 270 stats parker


Læs mere om Californien her


Læs mere om Los Angeles her

San Francisco – "The City by The Bay", byder på Golden Gate Bridge, pulserende og charmerende kvarterer, som China Town, Castro-Noe Valley og Fishermans Wharf, samt nogle gange en dramatisk tåge.

San Francisco Sporvogne Alcatraz Island San Francisco Yosemite National Park  Californien Napa Vally Californien