Copyright © TravelAmerica.dk 2010-2014. Links | Vilkår og betingelser

Share on Facebook
Share on Twitter
Share via e-mail
Share on Delicious
Share on Digg
Share on Google Bookmarks
Share on LiveJournal
Share on Newsvine
Share on Reddit
Share on Stumble Upon

TravelAmerica.dk        British Airways     Hotels.com       Skyscanner.dk        Accorhotels.com     Hotelscombined.com      Booking.com     Agoda.com

Home
Sædevalg på fly

Det bedste flysæde

Sørg for at du kommer til at side et godt sted, så du er fyldt med energi når du lander. Her kan du læse hvordan du få den bedste plads på flyet, især på langdistanceflyvninger.

Læs videre og find grunden til, at ud af den frygtede midterste sæde nogle gange kan være det bedste!


Få de første pladser

Du kan sikre dig den bedste plads, hvis du booker dit fly tidligt. De fleste flyselskaber giver dig mulighed for at vælge sæder ved online-bestilling, og jo tidligere du er ude jo flere pladser er der at vælge mellem. Andre selskaber åbner for sædevalg omkring 2 uger før flyrejsen.


Den stille flyvning

De bagerste sæder kan nogle gange være en støjende affære, med meget trafik fra passagerer og stewardesser, der skal til/fra toiletter, og flyets kabys/køkken bagerst i flyet.

Familier med spædbørn eller små børn, sider oftest ved de midterste toiletter på de oversøiske flyvninger, så her skal du være forberedt på gråd. Forreste del af flyet er normalt det mest støjsvage. Det er også her du ønsker at sidde, hvis du vil ud af flyet først og hurtigt.

Undgå motoren

Flyets motorer sider på vingerne, eller helt bagerst på flyet. Selv om moderne fly ikke støjer særligt, er der i lige vel en del motorstøj, jo tættere du sider på dem.

Pas på sæder ved nødudgangen/exit-sæder

Den ekstra benplads ved nødudgangene kan faktisk nogle gange være en myte. Ikke alle sæderne ved nødudgangen er rummelige. Hos nogle luftfartsselskaber har sæderne ikke mulighed for kunne lænes helt tilbage af sikkerhedsårsager. Exit sæder er absolut et plus hvis du har en svag blære, da de ofte er lige ved toiletterne. På den anden side, er du også lige ved toiletterne, med den støj og trafik af mennesker der kan være derfra.

HUSK, sidder du ved en nødudgang skal du naturligvis også kunne betjene denne, i tilfælde af en ulykke.


Kom i lufthavnen i god tid

Hvis du ikke har booket din plads på forhånd, kan du drage fordel af eventuelle åbne eller ubekræftede pladser ved at spørge ved check-in. Nogle luftfartsselskaber kun tildeler kun sæder på exit-rækker lige inden afgang.


Sådan får du bedste flysæde

Der er intet værre end at starte din rejse med, at side på det mest ubehagelige flysæde.

Sæde ved midtergangen

Et sæde ud til gangen er det bedste sted, hvis du ønsker at kunne bevæge sig frit. Men, du får skulderstød nu og da, men du kan strække benene og få stewardessens opmærksomhed meget lettere.


Vinduesplads

Vinduesplads hvis du vil vide, hvad der foregår udenfor! At kunne følge med i alle de spændende ting der sker ved take-off og landing er spændende. En vinduesplads gør også en handy nakkestøtte. Mange finder det dejligt at kunne læne sig op af vægen/vinduet når der skal soves. På den anden side skal du forbi mindst én sidemand for at komme ud fra din plads.

Himmelhøjt held

Der er altid nogen der annullere deres flyvninger, så hold øje med tomme pladser når du kommer ombord. Gå tur en tur ned bagerst i flyet og se efter tomme pladser. Flyet har tendens til at blive fyldt forfra og bagud, så der er størst chance for at finde tomme rækker/pladser i bag. Du kan spørge stewardessen om at bytte til et bedre sted, hvis du ser et der er ledigt.

Tip: Vær ekstra sød ved besætningen. De er som regel mere villige til at hjælpe, hvis du lyder oprigtig frem for krævende.


Midterste sæde = Det bedste sæde!

Det frygtede midterste sæde kan være den bedste plads, når du rejser som par.

Her er hvorfor: du kan være heldig at få 3 sæder til 2 personer, ved at vælge de yderste pladser når du bestiller (og springe over det i midten). Midterpladser er normalt de sidste til at blive flydt, og nogle gange bliver alle ikke flydt.

Skulle det ske at nogen gør krav på det midterste sæde mellem dig og din partner, ville de fleste mennesker være glad for at bytte pladser så man kan sidde sammen.

Tip: Brug dette trick bagerst i flyet for en bedre chance for at score 3 sæder til 2!.Seating på fly til USA