Copyright © TravelAmerica.dk 2010-2014. Links | Vilkår og betingelser

Share on Facebook
Share on Twitter
Share via e-mail
Share on Delicious
Share on Digg
Share on Google Bookmarks
Share on LiveJournal
Share on Newsvine
Share on Reddit
Share on Stumble Upon

TravelAmerica.dk        British Airways     Hotels.com       Skyscanner.dk        Accorhotels.com     Hotelscombined.com      Booking.com     Agoda.com

Home

Wyoming - Det Vilde Vest


Hjertet af det gamle vest slår stadig i Wyoming. Det er det sted, alle dine cowboydrømme bliver til virkelighed. Det var her på Wyomings prærier at Butch Cassidy and the Sundance Kid undslap fra lovens lange arm, og her hvor vilde heste stadig løber gennem det høje græs på sletterne.

Tager du på ranch ferie, kan du arbejde med kvæg om dagen, og derefter slappe af på verandaen og se op på den stjerneklare nattehimmel. Eller se de virkelige cowboys konkurrere i spændende rodeo arrangementer i de støvede sommermåneder. Hovedstaden Cheyenne, er hjem for den største udendørs rodeo i verden, ”Cheyenne Frontier Days”, den sidste uge i juli hvert år.  


Udforsk de gamle forter, der blev bygget til at beskytte de første nybyggere, fra de vilde indianere. Naturfænomet Devils Tower, der rejser sig ensomt på sletten er også et besøg værd

I Wyoming er det også et must at besøge Yellowstone National Park og se Old Faithful Geyser i udbrud. Syd for Yellowstone finder du de majestætiske Grand Teton Mountains, og den historiske westernby Jackson Hole. Besøg også Buffalo Bill Historical Center museet i Cody, byen som blev grundlagt af Buffalo Bill Cody.


Wyoming, er for evigt ”Det Vilde West”!


Hotel i Wyoming og Yellowstone


Billeje i Wyoming


Flybilletter til USA

Wyoming

Yellowstone National Park


Yellowstone National Park blev oprettet i 1872 og er dermed USA’s første og ældste af slagsen. Langt størstedelen af Yellowstone ligger i det nordvestlige hjørne af staten Wyoming og en lille del i Idaho og Montana.

Det sydlige af Yellowstone National Park hænger sammen med Grand Teton National park. Yellowstone ligger på et højt plateau omkring 2.000 meter over havet. Landskabet er variere mellem bjerge, skov og præriesletter.


Yellowstone er særligt kendt for den store termiske aktivitet i undergrunden. Mange steder i parken findes varme kilder, boblende mudder og ikke mindst højtsprøjtende gejsere. Mest kendt er gejseren Old Faithful, som trofast går i udbrud hver 92 minut. Yellowstone er også kendt for et rigt dyreliv, bl.a. bisons, ulve og grizzly bjørne. Der er særligt god chance for at se de store flokke af bisons på de åben arealer på den vestlige vej gennem parken mellem Mammoth Hot Springs – Roosevelt – Canyon Village.


Fakta om Wyoming

Areal: 253.600 km2

Befolkning 532,668

Hovedstad: Cheyenne

Største by: Cheyenne

Lokaltid: 7 timer efter Danmark

Klima: Varme somre, og kolde vintre med sne fra november til april. Lidt nedbør resten af året.

National Parker: 47; herunder verdens første nationalpark – Yellowstone National Park